JOM FOLLOW YATY

Nak hadiah percuma dan menarik?...Jom klik sini

Rabu, 16 Mac 2011

FILEM KONGSI- LU LANGSI LU MATI


SINOPSIS VIDEO TRAILER FILEM KONGSI-LU LANGSI LU MATI
Pengarah-Farid Kamil

Lakonan-Shaheizy Sam,Fizo Omar,Yana Samsudin,Azad,Bront Palarae dan Putri Mardiana

Tarikh Tayangan-12 Mei 2011

Apsal tajuk cite 'Kongsi'? Ape yang dorang nak kongsi-kongsi ni. Ini sebenarnya Tajuk Filem Kedua Farid Kamil yang bakal menemui anda di pawagam pada tahun hadapan. Kalau cakap Farid Kamil  mestilah Metrowelth punya filem. Biasalah, anak emas kan. Kalau di lihat dari trailer, sudah pasti jauh lebih bagus berbanding filem yang katanya '40juta' tu kan.
"Kongsi" adalah sebuah filem komedi aksi arahan pengarah muda Farid Kamil. Gambar-gambar di sebalik tabir ini diambil pada hari penggambaran yang ke-20 bertempat di Jalan Petaling, Kuala Lumpur. "Kongsi" dijangka akan siap untuk tayangan pada akhir tahun atau awal tahun 2011. Dengar cerita Farid nak cuba untuk habiskan penggambaran dalam masa 26 hari je? Harap-harap hajat Farid berkesampaian ya. -

Filem ini dibintangi oleh Shaheizy Sam(Tumulak), Fizo Omar (ASP Shariff), Azad Jazmin(Mikail), Yana Samsuddin (Detektif Maya), Putri Mardiana (Yati), Bront Palarae, Pak Pie, Chew Kin Wah, Poonah dan ramai lagi. Nantikan kemunculan Kongsi tidak lama lagi. Sudah pastinya menarik pabila Shaheizy Sam sekali lagi digandingkan dengan Azad Jazmin yang pada ketika ini telah memecahkan panggung dengan rekod dari filem Ngangkung. Tabik spring buat Sam yang sebelum ini juga membuatkan Adnan Semp-it luar biasa di panggung.

Sedikit sinopsis Filem Kongsi:

Seorang pembunuh upahan dari Thailand iaitu TUMULAK diupah gangster Siam untuk membunuh ketua - ketua kongsi gelap Melayu, India & Cina dalam Malaysia bagi merampas kuasa dan perniagaan. Filem aksi komedi dengan tagline Lu Langsi Lu Mati mengisahkan penyiasatan ASP Shariff (Fizo Omar) terhadap kes pembunuhan di kalangan kumpulan kongsi gelap di Kuala Lumpur. Kumpulan daripada pelbagai bangsa itu menjadi huru-hara dengan kehadiran pembunuh upahan, Tumulak (Shaheizy Sam) yang melakukan pembunuhan untuk menebus hutangnya. Penyiasatan ASP Shariff dan Detektif Maya (Norliana Samsudin) dilakukan tanpa mengetahui siapa pembunuhnya dan sukar untuk mendapatkan maklumat kerana Tumulak licik dan bergerak sendirian. Segala ancaman dilakukan Tumulak sebenarnya didalangi Kimpedu (Zul Handyblack) yang mengupah Tumulak untuk menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap kerana ingin menakluk kawasan Kuala Lumpur.Pada masa sama, Tumulak mempunyai dendam peribadi terhadap ASP Shariff. ASP Shariff juga diugut apabila anak dan isterinya diculik tetapi ia tidak mematahkan semangatnya menjalankan tugas.Apakah kesudahan filem kongsi ini?sama-sama kita nantikan...

Apa yang menariknya filem ini, buat pertama kali jugalah sebuah filem tempatan menaruhkan aksi hebat kereta Evo polis dalam aksi kejar mengejar(tengok trailer). Logik juga, takkan’lah nak kejar Nissan GTR (betul ke kereta tu?) ahli kongsi gelap dengan Waja polis. Dan, jarang juga kita melihat kereta polis dihancurkan dalam babak filem, tetapi dalam filem Kongsi, babak hancur menghancur dipaparkan.
      

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...